Nobelprijs

Dylan stuurt een speech en Patti Smith naar Nobelceremonie

Bob Dylan heeft een speech geschreven voor de Nobelprijsceremonie van aanstaande zaterdag, waar hij de Nobelprijs voor de Literatuur uitgereikt krijgt. Wie de speech zal voordragen is nog niet bekend, eerder gaf Dylan aan dat hij zelf niet aanwezig zal zijn. Wel maakte het Nobelcomité bekend dat Patti Smith tijdens de uitreiking zal optreden. Ze zal Dylans nummer ‘A Hard Rain’s A-Gonna Fall’ spelen. Ook zal ze meepraten tijdens een debat over rolmodellen, deze week in Stockholm. Dylan is een grote inspiratiebron voor Smith geweest. In de jaren negentig toerden ze korte tijd met elkaar. In oktober werd bekend dat de Nobelprijs voor de Literatuur dit jaar naar Dylan ging. Pas twee weken later reageerde de singer-songwriter. „Ongelooflijk, wie droomt er over zoiets?,” zei hij in de Britse krant The Telegraph. (NRC)