Opinie

Knokken en puzzelen als een jonge crimineel

‘Can you dig it?!’ Als je Defend your Turf: Street Fight opstart, kun je niet anders dan denken aan The Warriors. In deze Amerikaanse cultfilm uit 1979 worden de leden van de gelijknamige bende de moord op de machtigste bendeleider van New York in de schoenen geschoven. Ze moeten vanuit de Bronx 43 kilometer afleggen naar hun thuisbasis in Coney Island; de twee uiterste punten van New York. Tussen de acht ‘gangbangers’ in rode leren gilets staan twintigduizend politieagenten en een leger van honderd- duizend boze leden van twintig rivaliserende groepen uit de hele stad. In Defend your Turf: Street Fight sta je aan de kant van de jeugdige criminelen die The Warriors een kopje kleiner willen maken. In de game staan maar twee bendes tegenover elkaar: blauw en rood. Jij moet als lid van die laatste in 36 levels de anders gekleurde indringers in elkaar beuken. In 36 levels moet je kleine en grote groepen vechtersbazen uitschakelen. De 8bit graphics maken het spel tot een heerlijke retrogame die puzzelen en knokken combineert.