GeenPeiler Dijkgraaf wilde eerst bij 50Plus

Verkiezingen

Politieke partijen blijken soms inwisselbaar. Jan Dijkgraaf, lijsttrekker van GeenPeil, solliciteerde eind oktober nog naar een plek op de kandidatenlijst van ouderenpartij 50Plus. Dat zei de partijvoorzitter van 50Plus, Jan Nagel, dinsdag tegen de NOS. Nagel liet de omroep een brief lezen waarin Dijkgraaf steun voor het 50Plus-programma uitspreekt.

Nagel noemt het „opvallend” dat Dijkgraaf met GeenPeil een ander geluid verkondigt, terwijl hij bij zijn sollicitatie zei helemaal achter het programma van 50Plus te staan. Nagel zei dat Dijkgraaf begin november werd afgewezen bij 50Plus, omdat hij de zesde plek op de kandidatenlijst opeiste, terwijl de partij „betere kandidaten” had.

Volgens Dijkgraaf ging het anders. Hij nam de afwijzing „voor kennisgeving aan”, schrijft hij in een brief aan Jan Nagel, omdat hij toen al wist dat hij voor GeenPeil op de lijst zou gaan. Nagel heeft hem een „stoomcursusje ‘rattenstreken in de politiek’” gegeven, concludeert Dijkgraaf.

    • Etienne Verschuren