Opinie

Een game voor de allerdonkerste dagen

Little Brair Rose is een game die goed past bij de tijd van het jaar. Nu de dagen korter worden, de lichtjes van de kerstboom op je scherm weerkaatsen en je onder een dekentje kruipt voor een Harry Potter-marathon, is deze hervertelling van Doornroosje het perfecte spel om te downloaden. Sfeervol geanimeerd en met een prachtige spookachtige soundtrack zou deze eigentijdse versie van het klassieke Grimm-sprookje zo uit een aflevering van de onvolprezen HBO-serie The Storyteller (1988) kunnen komen. Door de prachtige vormgeving ziet dit uitgebreide klikavontuur eruit als een gigantisch glas-in-lood-raam. De hoofdpersoon, de Prins, beweegt erdoorheen. Hij moet door queesten op te lossen Doornroosje bevrijden uit de klauwen van de eeuwige slaap. Erg Disney allemaal: prachtige animaties, een zoet verhaaltje en een sfeervolle soundtrack. De Prins kan echter ook gewoon ordinair sterven. Dan begin je gewoon opnieuw, maar dan als een andere dappere jonkheer die de uitrusting van zijn voorganger kan oppikken. Dat geeft het vrolijke Little Briar Rose een donker randje. Net zoals het einde van het jaar.