Barbiefilm

Amy Schumer hoofdrol in live-action Barbiefilm

Comedienne en actrice Amy Schumer zal de hoofdrol spelen in een live-action Barbiefilm. Dat meldt Hollywood Reporter. De keuze voor Schumer om de hoofdrol te spelen in een film over de populaire pop met wespentaille is opmerkelijk. Schumer drijft regelmatig spot met onrealistische schoonheidseisen en staat bekend om haar voorliefde voor seksueel getinte, grove humor. Maar net Schumers kritiek op het klassieke Hollywoodschoonheidsideaal zal poppenfabrikant Mattel hebben aangesproken, het bedrijf wil in de film immers onderwerpen als zelfbeeld en huidskleur aankaarten. De film zal beginnen in een perfecte Barbiewereld, waarin één vrouw beseft dat ze er niet bij past. Na een verbanning ontdekt ze echter dat uniek zijn een meerwaarde is. (NRC)