Winkelier mishandeld na plofkraak en brand Kerkdriel

De daders zijn nog niet gepakt. De politie heeft een helikopter ingezet bij de zoekactie.

De politie heeft onder meer een helikopter ingezet bij een zoekactie naar de daders. Foto: Jeroen Jumelet / ANP

In het Gelderse dorp Kerkdriel is een winkelier in de nacht van zondag op maandag mishandeld door plegers van een plofkraak. Na de plofkraak op een pinautomaat brak ook brand uit. Dat meldt de politie op haar website. De daders, volgens de politie drie of vier personen, ontsnapten in een donkere Audi. De politie heeft onder meer een helikopter ingezet bij een zoekactie. Het is nog niet bekend of de daders geld hebben buitgemaakt.

Rond 04.00 uur schrokken de buurtbewoners wakker van een knal. Een winkelier, de huurder van het pand waar de plofkraak werd gepleegd, ging poolshoogte nemen en betrapte de daders. Hierop ontstond een vechtpartij. De winkelier is volgens de politie “behoorlijk gewond” naar het ziekenhuis overgebracht. Hulpdiensten hebben een aantal omliggende woningen ontruimd in verband met de brand, die oversloeg naar een aanpalende drogisterij. De brandweer gaf rond 08.30 uur het sein brand meester, zo meldt ANP.

Beelden van de brand die ontstond na de plofkraak:

Twitter avatar POL_Maasdriel Politie Maasdriel Getuigen hebben zwarte auto weg zien rijden, dat gebeurde rond 04.00 uur. Iets gezien? Informatie over auto of daders? Bel 0900-8844 (2/2)
Twitter avatar POL_Maasdriel Politie Maasdriel We doen op dit moment onderzoek naar plofkraak bij een winkel aan het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel. Hulpdiensten zijn ter plaatse (1/2)

Het Monseigneur Zwijsenplein, waar de plofkraak werd gepleegd.

    • Etienne Verschuren