Storing PostNL vertraagt bezorging pakketten

Het gaat om maximaal 40.000 pakketten, meldt het bedrijf.

Beeld van het sorteer- en distributiecentrum van PostNL in Amersfoort. Dankzij een computerstoring op zondagavond kan PostNL tot maximaal 40.000 pakketten niet bezorgen
Beeld van het sorteer- en distributiecentrum van PostNL in Amersfoort. Dankzij een computerstoring op zondagavond kan PostNL tot maximaal 40.000 pakketten niet bezorgen Foto ANP

Dankzij een computerstoring op zondagavond kan PostNL op maandag tot maximaal 40.000 pakketten niet op tijd bezorgen. Dat zegt een woordvoerder van PostNL. Het gaat om een probleem met het IT-systeem. PostNL zet “alle zeilen bij om nog zoveel mogelijk tijdig te verwerken en te bezorgen”.

PostNL zou op maandag 500.000 pakketten moeten bezorgen. Dat maakt het voor het bedrijf een rustigere dag, aangezien de meeste cadeaus al lang voor Sinterklaas bezorgd worden. Vorige week werden er in totaal 5 miljoen pakketten bezorgd. PostNL probeert onder andere via de avondbezorging nog zoveel mogelijk pakjes nog op tijd af te leveren. Alles wat op maandagavond niet bezorgd wordt, zal op dinsdag op de mat liggen.

Bol.com

Webwinkels ondervinden hinder door de bezorgproblemen. Maar webwinkel Bol.com meldt dat de schade beperkt blijft, hoewel ze nog niet niet zeker weten hoeveel pakketten er precies niet bezorgd kunnen worden. “Het betreft een klein percentage van de miljoenen bestellingen die we verwerken tijdens de Sinterklaasperiode”, aldus een vertegenwoordiger van Bol.com. “We vinden dit natuurlijk heel erg vervelend en informeren onze klanten zo goed en snel mogelijk over de levering.”

Het bedrijf geeft klanten die toch hinder ondervinden een vergoeding - en een gedicht om missende cadeaus mee te verklaren.