Sportgala

Vijf mannen, zes vrouwen maken kans op jaarprijs

Max Verstappen
Max Verstappen Foto aFP

Voor de titel Sportvrouw van het Jaar zijn zes sporters genomineerd. Zeilster Marit Bouwmeester, wegwielrenster Anna van der Breggen, baanwielrenster Elis Ligtlee, openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal en turnster Sanne Wevers wonnen allen goud in Rio. Ook Dafne Schippers, goed voor zilver op de 200 meter, is genomineerd. Voor de titel Sportman van het Jaar werden vijf sporters genomineerd. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe en openwaterzwemmer Ferry Weertman waren vanwege hun gouden medaille in Rio al zeker van een nominatie. De andere kanshebbers zijn wielrenner Tom Dumoulin, schaatser Sven Kramer en autocoureur Max Verstappen. Voor de titel Sportploeg van het Jaar komen de beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, het vrouwenhandbalteam en de lichte dubbeltwee roeisters Maaike Head en Ilse Paulis in aanmerking. (ANP)