Recensie

Recensie Muziek

Michael Jackson zou dit wel kunnen waarderen

Met gekke kapsels en stoere poses richt het Amerikaanse viertal DNCE zich nadrukkelijk op een publiek van (pre-)tieners. Volwassenen mogen meegenieten van hun goed geconstrueerde kitschmuziek die raakt aan de exhibitionistische neodisco van Scissor Sisters. De Zweedse hitfabriek Mattman & Robin tekende voor de hit ‘Cake by the Sea’, die eigenlijk ‘Sex on the Beach’ had moeten heten maar die door een breed uitgemeten ‘misverstand’ geschikt werd gemaakt voor de tienermarkt. Instant dansvloerfavorieten als ‘Body Moves’ en ‘Good Day’ stapelen cliché op cliché en doen dat op zo’n aanstekelijke manier dat Michael Jackson zich niet geschaamd zou hebben voor een album met deze dichtheid aan onontkoombare discohits. Het gaat pas mis als DNCE zich in de zoete ballade ‘Truthfully’ op Justin Bieber-terrein begeeft met kitsch van de verkeerde soort.