eredivisie

PSV speelt gelijk bij Roda en raakt achterop bij koplopers

In de strijd om de titel heeft PSV zaterdag in Limburg kostbare punten laten liggen. De landskampioen moest bij laagvlieger Roda JC genoegen nemen met 0-0. Het positieve gevoel dat de Eindhovenaren overhielden aan de thuiswedstrijd vorig weekeinde tegen ADO Den Haag (3-1) is daardoor alweer verdwenen. In de aanloop naar de beslissende thuiswedstrijd tegen Rostov in de Champions League (dinsdag) had coach Phillip Cocu in Kerkrade juist nog wat meer zelfvertrouwen willen tanken. PSV maakte echter een nogal machteloze en plichtmatige indruk. Aanvoerder Luuk de Jong gaf het zaterdagavond na de povere ronduit toe. „Op deze manier worden we geen kampioen”, zei de geplaagde aanvaller, die nauwelijks in scoringspositie kwam. „We verspelen te veel punten.” Cocu sprak na afloop van een behoorlijke tik. „De teleurstelling is heel erg groot. Dit zijn heel dure punten die we hier hebben laten liggen.” Cocu had zich aan zijn ploeg geërgerd. „Ons tempo was veel te laag. Daardoor konden we heel weinig creëren. Onze opbouw van achteruit was gewoon niet goed genoeg. We konden Roda niet kapot spelen. We hadden zeker in de eerste helft ook moeite met het veld. Daardoor speelden we niet nauwkeurig. Een verdediger eruit halen was voor mij geen optie. Dan was het eerder 1-0 dan 0-1 geworden.” (ANP)

    • Auteur Onbekend