60 meter en een beetje: dit is de Goal van het Weekend

Verder scoorde Kevin Strootman in de Romeinse derby en was hij niet de enige Nederlander op de buitenlandse velden die doel trof.

Strootman kon al niet stuk bij de fans van AS Roma, die hem ondanks zijn jaren van blessureleed bleven zien als sterkhouden van de Giallorossi. De Oranje-international beloonde dat vertrouwen met een belangrijke goal in de Derby della Capitale. Over Oranje gesproken: ook Arjen Robben scoorde. En als een bal vooruit kunt spelen en Nederlands bent, kom je al gauw in aanmerking bij Danny Blind: Nathan Aké scoorde zijn tweede in drie wedstrijden voor Bournemouth, dus wie weet.

UPDATE: hoe konden we ‘m missen? Jens Toornstra tegen Sparta op de voor Rotterdam-Zuid heerlijke voetbalmiddag:

Fijne goals uit de Premier League dit weekend. Behalve Aké deed Heu-Min Son dit prima voor Spurs en had Alexis Sánchez er ook weer eens zin in. Zlatan deed het net weer bollen: z’n zesde treffer in vijf wedstrijden en dat is wat ze in Parijs dus missen. PSG ging met 3-0 onderuit bij Montpellier: de zwaarste nederlaag sinds de Qatari’s het daar in 2011 voor het zeggen kregen.

Er werd flink van afstand geschoten dit weekend. Vanuit de Championship, waar Jaap Stam met Reading hard onderuit ging bij Fulham (5-0), kwam dit fraaie doelpunt van Luke Freeman (Bristol City). Uit het zuiden van Europa kwamen inzendingen van Getafe’s Álvaro Jiménez en Marseille’s Florian Thauvin. En wat te denken van Michaël Lallemands goal in België?

3. Piotr Celeban (SLASK WROCLAW v. Pogon Szczecin 1-0)

Net als vorige week een doelpunt uit de Poolse Ekstraklasa in de top 3. De opportunist zou zeggen ‘het Poolse voetbal zit in de lift’ aangezien het mooiste doelpunt van dit weekend ook nog eens een Pool werd gescoord. Daarover zo direct meer, nu eerst even Piotr Celeban die voor een centrale verdediger wel heel vaardig blijkt:

2. Kamil Grosicki (STADE RENNES v. Saint-Etienne 2-0)

Hij groeide afgelopen zomer op Euro 2016 stiekem een beetje uit tot een van de smaakmakers binnen het Poolse elftal. Begon in Frankrijk niet als vaste waarde, maar speelde zich met twee assists in de ploeg en had zo een aandeel in plaatsing voor de achtste- en kwartfinales. Bleef ondanks interesse uit de Premier League ‘gewoon’ bij Rennes in de Ligue 1 en dat vindt niemand daar erg:

1. Alejandro Camargo (UD CONCEPCION v. O’Higgins 3-1)

Wat een fantastische goal uit Chili! Doet denken aan die treffer van Dejan Stankovic in de Champions League voor Inter tegen Schalke. Maar deze is nog van even wat verder; dik zestig meter vanaf de goal. Camargo gaat op deze maandagochtend de wereld over, dat kan niet anders. En geheel terecht:

    • Jules Seegers