Twaalf doden bij busongeluk Rusland

Onder de overledenen zijn negen jongeren van een Russisch acrobatenteam.

FOTO: REUTERS

Een busongeluk in de Russische regio Siberië heeft zeker twaalf mensen het leven gekost. Twintig mensen zijn gewond geraakt. Dat meldt persbureau AP. Onder de doden zijn negen jongeren in de leeftijd van 12 tot 14 jaar van een Russisch jeugdacrobatenteam.

De bus waarin het team zat botste tegen een truck die uit tegenovergestelde richting kwam. Mogelijk was het slechte weer de oorzaak van de botsing. Er waren berichten van een sneeuwstorm in de regio op het moment van de crash. Het ongeluk gebeurde tussen de Russische plaatsen Khanty-Mansiysk en Tumen, bijna 2.000 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Moskou. De bus bracht de jongeren terug naar huis na een wedstrijd.

Tekst gaat verder onder de kaart.

Een lokale politiewoordvoerder zegt tegen Interfax dat de chauffeur van zowel de bus als de truck niet onder invloed waren van alcohol. In de regio Khanty-Mansiysk is morgen een dag van nationale rouw afgekondigd.

    • Heleen Gorris