Technologie

Apple laat zich eindelijk uit over zelfsturende auto

Voor het eerst heeft Apple zich uitgelaten over de zelfsturende auto die het techbedrijf aan het ontwikkelen is. Er gingen wel al jaren geruchten dat Apple bezig was met het ontwikkelen van zelfsturende auto’s. In een brief aan de Amerikaanse verkeersveiligheidsinstantie National Highway Traffic Safety Administration die zaterdag bekend werd, zegt Apple „sterk” te investeren in machine learning en automatisering op het gebied van vervoer. Apple vraagt de toezichthouder om regelgeving voor het testen van deze auto’s op de openbare weg te versoepelen. Ook pleit het bedrijf voor „eerlijke concurrentie”. Gevestigde autofabrikanten en nieuwkomers moeten volgens Apple „gelijkwaardig” behandeld worden. (NRC)

    • Geertje Tuenter