Nominaties Sportman van het Jaar

Wie wordt het: Verstappen, Dumoulin, Kramer, Van Rijsselberghe of Weertman?

Max Verstappen Foto aFP

De genomineerden voor Sportman van het Jaar zijn bekend. Naast windsurfer Dorian van Rijsselberghe en zwemmer Ferry Weertman, vanwege hun olympische titel zeker van een nominatie, maken wielrenner Tom Dumoulin, schaatser Sven Kramer en F1-coureur Max Verstappen kans op de titel. Bij de vrouwen komen zeilster Marit Bouwmeester, wielrenster Anna van der Breggen, baanwielrenster Elis Ligtlee, zwemster Sharon van Rouwendaal en turnster Sanne Wevers (allen olympisch kampioen) en atlete Dafne Schippers (olympisch zilver op 200 meter) in aanmerking. Genomineerd voor Sportploeg: beachvolleybalduo Brouwer-Meeuwsen, de handbalsters en de roeisters in de lichte dubbeltwee, Head-Paulis. Het Sportgala is op 21 december. (ANP)

    • Auteur Onbekend