Rook door brand in Waalwijk te zien op satellietbeeld

De brandweer is zondag uren bezig geweest met een brand die woedde bij een kunststofgroothandel in Waalwijk. De brand brak rond 14.00 uur uit bij het bedrijf aan de Schutweg; even voor 19.00 uur was het vuur onder controle. Bij de brand is veel rook vrijgekomen, die zelfs op satellietbeeld van de Europese meteorologische dienst Eumetsat zichtbaar was. Tegen zonsondergang had het rookspoor in de lucht de hemel boven Rotterdam bereikt. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft omwonenden een bericht gestuurd via NL-Alert, waarin werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer was ’s avonds nog enkele uren bezig met nablussen, wat voor extra rookontwikkeling zorgde. Het bedrijf werd ontruimd en de medewerkers zijn in veiligheid gebracht, meldt de veiligheidsregio. (ANP, NRC)