dammen

Boomstra neemt voorsprong in WK-tweekamp tegen Groenendijk

Na de eerste twee partijen in de tweekamp om de wereldtitel dammen gaat Roel Boomstra aan de leiding. Zaterdag won de 23-jarige Boomstra de openingspartij van Jan Groenendijk; zondag eindigde de tweede partij tussen de twee Nederlanders na 58 zetten in remise. Daardoor staat het nu 3-1 in het voordeel van Boomstra. Er worden twaalf partijen gespeeld in deze WK-tweekamp, waarin de pas achttienjarige Groenendijk het in eerste instantie zou opnemen tegen de Russische grootmeester Alexander Georgiev. Maar de regerend wereldkampioen zag om onduidelijke redenen af van de tweekamp tegen het Nederlandse talent, dat bij het WK vorig jaar tweede was geworden. Daarom mocht nummer drie Boomstra meedoen aan de tweekamp, die voor het eerst tussen twee Nederlanders gaat. (ANP)

    • Auteur Onbekend