Politie zoekt auto van man die in Nunspeet werd ontvoerd

De politie zoekt nog altijd naar de auto van een man die vrijdag in Nunspeet werd ontvoerd. Over zijn zwarte Mercedes Benz zijn nog geen tips binnengekomen, aldus een woordvoerder van de politie zondagavond. Ook is er nog niemand aangehouden voor betrokkenheid bij de ontvoering. Er is veel onduidelijkheid over wat er vrijdag precies is gebeurd in Nunspeet. Op video-opnames van de situatie was te zien dat de 53-jarige man uit zijn auto werd gehaald en onder dwang werd meegenomen in een andere auto. Hij meldde zich diezelfde avond zelf weer bij zijn huis in het nabijgelegen Doornspijk. Diezelfde avond werd in Brabant een uitgebrande BMW aangetroffen die bij de ontvoering is gebruikt. Over een mogelijk motief en de verklaringen van het slachtoffer doet de politie geen mededelingen. (ANP, NRC)