Crash Doden herdacht

Foto’s AFP, ANP

In de stromende regen zijn zaterdag in Chapecó de spelers en stafleden van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense herdacht die maandag omkwamen bij de vliegramp in Colombia. Circa 20.000 toeschouwers zagen militairen vijftig kisten het stadion binnendragen. De namen van de slachtoffers werden voorgelezen en voor ieder van hen werd een witte ballon opgelaten. Ook in Europa werd stilgestaan bij de ramp, zoals zaterdag in Spanje bij Barcelona- Real Madrid (onder) en in Nederland bij de wedstrijd RodaJC-PSV (midden). Het vliegtuig, met ook journalisten aan boord, stortte neer bij Medellin, waar de eerste finalewedstrijd van de Copa Sudamericana tegen Atlético Nacional zou worden gespeeld. 71 mensen kwamen om; drie spelers, twee crewleden en een journalist overleefden de ramp. Zaterdag werd Chapecoense tot winnaar van de Copa uitgeroepen. (ANP)

    • Auteur Onbekend