‘Chapecoense uitgeroepen tot winnaar Copa Sudamericana’

Maandag kwam een groot deel van de selectie van het Braziliaanse voetbalteam om het leven bij de vliegramp in Colombia.

Zaterdag werden de slachtoffers van de vliegramp herdacht in het stadion van Chapecoense. Foto: Andre Penner / AP

De Braziliaanse voetbalclub Chapecoense is uitgeroepen tot winnaar van de Copa Sudamericana. Dat heeft de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol zaterdag besloten volgens Chapecoense-voorzitter Ivan Tozzo, melden Braziliaanse media. De club zal daarmee ook de bijna 1,9 miljoen euro aan prijzengeld ontvangen. De voetbalbond heeft het nieuws nog niet officieel naar buiten gebracht.

Chapecoense verloor maandag een groot deel van de selectie bij de vliegramp in Colombia. In totaal kwamen 71 mensen om het leven.

Bekijk de In Beeld-serie van NRC: Hoogtepunt in clubhistorie Chapecoense eindigt in grote ramp.

De selectie van Chapecoense was maandag op weg naar Medellin, Colombia, voor de eerste van twee finalewedstrijden van de Zuid-Amerikaanse bekercompetitie Copa Sudamericana, vergelijkbaar met de Europa League. Het team zou het opnemen tegen Atlético Nacional. Die club maakte na de vliegramp bekend dat het de overwinning graag wilde schenken aan Chapecoense.

Zaterdag werden de slachtoffers van de vliegramp door tienduizenden herdacht in het stadion van de Braziliaanse club.

    • Etienne Verschuren