Big air

Snowboardster Maas loopt breuk in oogkas op na val op piste

Snowboardster Cheryl Maas heeft zaterdag in Mönchengladbach bij een wereldbekerwedstrijd op het onderdeel Big Air twee breuken in haar gezicht opgelopen. Maas eindigde met een score van 109 punten desondanks als vijfde op het onderdeel dat bij de Winterspelen in Pyeongchang in 2018 op het programma staat. De 32-jarige Maas moet geopereerd worden aan een gebroken oogkas. Hoe lang het herstel gaat duren, is nog niet duidelijk. Maar naar verwacht komt Maas dit seizoen weer snel in actie. Ze plaatste zich in de kwalificaties als derde voor de finale waarin het bij haar derde en laatste sprong misging. „Ze viel op haar gezicht en toen is haar sneeuwbril verschoven. De huid rond haar oog is daardoor opengesprongen”, vertelde haar coach Gary Greenshields. (ANP)

    • Auteur Onbekend