Zeker 9 doden na brand bij feest in Oakland

Het vuur brak uit bij een feest in een pakhuis. Het dak van het pand is ingestort en 25 mensen worden nog vermist.

De brand in het pakhuis in Oakland.
De brand in het pakhuis in Oakland. Screenshot van CBS

Bij een grote brand in een pakhuis in Oakland (Californië) zijn vrijdagavond ten minste negen doden gevallen. Zij waren op een feest in het gebouw toen het vuur uitbrak. Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers nog verder zal oplopen aangezien 25 feestgangers nog vermist worden.

Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. Volgens de lokale brandweercommandant Terese Deloach-Reed greep het vuur snel om zich heen in het grote gebouw. Het dak is inmiddels ingestort en dat maakt het zoeken naar slachtoffers lastig. “Het grootste deel van het gebouw hebben we nog niet kunnen doorzoeken”, meldde ze volgens persbureau Reuters op een persconferentie.

Er zouden geen sprinklers in het gebouw aanwezig zijn geweest om het vuur direct te blussen. In het pakhuis bevinden zich ook diverse units waarin mensen wonen. “We hopen dat het aantal slachtoffers niet verder oploopt dan de negen van nu, maar dat kunnen we nu gewoonweg nog niet zeggen.”

Feestgangers melden zich op Facebook

Volgens de Facebook-pagina van het evenement traden verschillende bands zoals Golden Donna en Cherushii vrijdag op het feest op. Er zouden daarbij 199 mensen aanwezig zijn geweest, maar dit is nog niet bevestigd. Volgens lokale autoriteiten waren er nog 50 aanwezigen in het gebouw toen de brand uitbrak,

Verschillende mensen die aanvankelijk vermist werden, laten op de pagina hun namen achter om te laten weten dat ze veilig zijn.