PSV komt tegen Roda JC opnieuw niet tot scoren

De landskampioen blijft tegen de laagvlieger steken op een 0-0 gelijkspel. Koplopers Ajax en Feyenoord kunnen morgen verder uitlopen.

PSV-er Davy Propper en Roda JC-speler Nestor Mytides
PSV-er Davy Propper en Roda JC-speler Nestor Mytides Foto ANP

PSV heeft zaterdag opnieuw duur puntverlies geleden. De ploeg van trainer Philip Cocu kwam in Kerkrade tegen ´angstgegner´ Roda JC niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

De Eindhovenaren maakten in het duel nauwelijks aanspraak op de zege. PSV komt in eigen huis al het gehele seizoen moeizaam tot scoren, maar dit keer lukte het ook niet in Limburg. Behoudens schoten van Ramselaar en Arias, die over het doel gingen, waren er nauwelijks grote kansen voor de ploeg. Abdul Ajagun was namens Roda JC het dichtste bij een treffer, maar zag zijn schot op de lijn gekeerd.

PSV loopt door het gelijkspel nieuwe averij op in de jacht op koplopers Feyenoord en Ajax, die morgen tegen Sparta en FC Groningen kunnen profiteren van het puntverlies van de landskampioen.

SC Heerenveen klimt naar de vierde plek

SC Heerenveen blijft goed presteren in de Eredivisie. De ploeg van Jurgen Streppel vindt zich na een zege op Go Ahead Eagles weer op de vierde plek op de ranglijst terug. De Friezen wonnen in de Adelaarshorst met 1-3.

De zege was geenszins onverdiend, hoewel de Deventenaren nog wel op voorsprong kwamen. In de zevende minuut was het Darren Maatsen die vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 binnen krulde. Binnen 20 minuten had Heerenveen de achterstand echter alweer omgebogen naar een voorsprong, dankzij twee treffers van Reza Ghoochannejhad.

Nog voor rust kwam ook de eindstand op het scorebord te staan. Een schot van Arber Zeneli eindigde op de paal, maar Yuki Kobayashi stond in de 45ste minuut op de juiste plek om de rebound binnen te tikken.

Excelsior verspeelt driemaal voorsprong tegen AZ

Daar waar Heerenveen opschoof van de vijfde naar de vierde plek, maakte AZ de omgekeerde weg. De Alkmaarders wisten op Woudestein niet te winnen van laagvlieger Excelsior. Het duel eindigde in 3-3.

Excelsior kwam tot driemaal toe op voorsprong: in de zevende minuut door een goal van Stanley Elbers, in de 27ste minuut door een doelpunt van aanvaller Nigel Hasselbaink en in de 65ste minuut door Hicham Falk. Telkens wisten de Alkmaarders echter weer terug te komen in de wedstrijd door gelijkmakersvan Robert Mühren, Muamer Tanković en Stijn Wuytens.

Vitesse wint van PEC Zwolle

Vitesse is dankzij een overwinning op PEC Zwolle opgeklommen naar een plaats in de subtop. De Arnhemmers staan na de 3-1 zege zevendem terwijl de ploeg van Ron Jans maar niet wegkomt uit de degradatiezone.

Vitesse stond bij rust met 2-0 voor dankzij treffers van Lewis Baker en Yuning Zhang. Bart Schenkelveld deed in de tweede helft namens Zwolle nog wel wat terug, maar een tweede, gelijkmakende, goal zat er niet in. PEC-doelman Mickey van der Hart ging in de slotfase wel nog mee naar voren en raakte zelfs de lat.

Even later was het Vitesse-aanvaller Nathan die het duel besliste en de Arnhemmers de eerste zege in zeven duels bezorgde.

Minuut stilte

Bij alle wedstrijden in de Eredivisie wordt deze week vooraf een minuut stilte gehouden voor de spelers van het Braziliaanse Chapecoense. Bij een vliegtuigongeluk in Colombia kwam maandag een groot deel van het eerste team van die club om het leven, evenals bestuurders en journalisten.

    • Jorg Leijten