Explosie doodt 17 Chinese mijnwerkers

Het is het tweede ongeval dat deze week in een Chinese mijn plaatsvond.

Reddingswerkers bij een mijnongeluk in Qitaihe, Heilongjiang, afgelopen dinsdag.
Reddingswerkers bij een mijnongeluk in Qitaihe, Heilongjiang, afgelopen dinsdag. China Daily/REUTERS

Een explosie in een mijn in het noorden van China heeft aan zeventien mensen het leven gekost. Dat melden de Chinese staatsmedia op zaterdag. Een aantal mijnwerkers leeft nog maar zit opgesloten in de kolenmijn in Binnen-Mongolië. De overheid is begonnen met redwerkzaamheden.

Er wisten 109 werknemers aan de ontploffing te ontsnappen, meldt staatszender China Radio International. Het ongeluk gebeurde rond de middag in een district van de stad Chifeng. De mijn is nu gesloten en er zou een onderzoek plaatsvinden naar de toedracht van het ongeluk.

Lees ook: China zet een mes in de kolenmijnen

Gevaarlijk

De kolenmijnindustrie in China is één van de dodelijkste ter wereld. Dit is dan ook niet het eerste Chinese mijnongeluk dat deze week plaatsvond. Op dinsdag stierven er 21 mensen nadat er iets misging bij een kolenbedrijf in de provincie Heilongjiang. Slechts één mijnwerker wist dat ongeluk te overleven, hoewel nog niet bekend is of de Chinese reddingswerkers de man bevrijd hebben.