In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Uit Oost-Aleppo gevluchte Syriërs hebben onderdak gevonden in een verlaten pakhuis in een dorp buiten de stad. Door de opmars van het regeringsleger proberen meer dan 50.000 mensen het door de rebellen gecontroleerde deel van de stad te ontvluchten.
AFP / George Oourfalian
Een paard wordt in Caribische Zee gewassen bij Bridgetown op Barbados.
Reuters / Adrees Latif
Een ijsbeer schudt het water uit zijn vacht in RZSS Highland Wildlife Park Kincraig, Kingussie, Schotland.
Reuters / Russell Cheyne
Reddingswerkers bergen de lichamen van de omgekomen passagiers van het toestel met de voetbalselectie van de Braziliaanse club Chapecoense aan boord, dat dinsdag neerstortte in Colombia.
AP / Luis Benavides
Het grote aantal lijkkisten van de slachtoffers van de vliegramp staan wegens ruimtegebrek in de parkeergarage van het uitvaartbedrijf in Medellin.
AP / Fernando Vergara
Op het Plein van de Revolutie in Havana staan mensen in de rij voor de herdenkingsdiensten voor Fidel Castro. De voormalige Cubaanse leider overleed vorig weekend.
AP / Natacha Pisarenko
Het slechte weer maakt van het Al-Khazir vluchtelingenkamp nabij Mosul een modderpoel. Deze man heeft zijn voeten ingepakt in plastic zakjes.
AFP / Thomas Coex
Deze pop in een kooi moet de leider van de terroristische beweging het Lichtend Pad, Abimael Guzman voorstellen. Deze opstelling maakt deel uit van een klein museum dat spullen van de maoïstische beweging tentoonstelt in Lima, Peru.
AFP / Ernesto Benavides
Een skiër skiet langs de sneeuwkanonnen op de pistes van Mountain High in Wrightwood, Californië.
Jeff Gritchen / The Orange County Register / SCNG via AP
Sloopwerkzaamheden in de Staringbuurt in Rotterdam. De bewoners van de stad stemden deze week in het stadsreferendum over de Woonvisie Rotterdam. De gemeente wil goedkope huizen slopen en vervangen door duurdere woningen. De benodigde minimale opkomst voor het referendum werd niet gehaald.
ANP / Bas Czerwinski
Erewachten in Minsk bij de overdrachtsceremonie van zes nieuwe helikopters voor het Wit-Russische leger.
AFP / Maxim Malinovsky
In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel zijn woensdag tienduizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen president Park Geun-hye.
AP / Lee Jin-man
Sneeuw in Krasnoyarsk in Siberië.
Reuters / Ilya Naymushin
De as van Fidel Castro begint zijn laatste reis. Tijdens het grootschalige afscheid van Fidel Castro rouwen tienduizenden Cubanen hartstochtelijk om hun ‘commandante’.
Reuters / Carlos Garcia Rawlins
Aankomend president Donald Trump op een bijeenkomst in Cincinnati.
Reuters / Mike Segar
Een bruidspaar poseert op een boot op de Taedong-rivier in Pyongyang, Noord-Korea.
AFP / Ed Jones
Protesten in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia tegen een grondwetswijziging die de overheidsuitgaven moet beteugelen.
Reuters / Adriano Machado
Speciale troepen van het Belgische leger voeren een kunststukje op bij een militaire oefening van verschillende EU-landen op de luchtmachtbasis in Florennes in België.
Reuters / Yves Herman
Al maanden verzetten Sioux zich tegen de aanleg van de Dakota Access Pipeline, een bijna 1.900 kilometer lange pijpleiding die olie uit de schalievelden van North Dakota door vier staten naar Illinois moet vervoeren. Deze week sloten ook een groep veteranen zich aan bij de protesten in het Standing Rock Indian Reservation, bij Cannon Ball in North Dakota.
Reuters / Lucas Jackson
Zocht op de skyline van de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang met het Monument voor de oprichting van de arbeiderspartij.
AFP / Ed Jones