Vogelgriep

Extra maatregelen voor eenden- en kalkoenenhouders

Voor eenden- en kalkoenenbedrijven gelden per direct extra maatregelen. Dat meldde het ministerie van Economische Zaken donderdag nadat in Biddinghuizen op een derde pluimveebedrijf vogelgriep was aangetroffen. Strooisel moet worden afgedekt. Eenden en kalkoenen mogen alleen worden vervoerd na een klinische inspectie. Transporten van of naar deze bedrijven mogen alleen rechtstreeks plaatsvinden onder voorwaarde van een hygiëneprotocol. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, is donderdagavond begonnen met het doden van de eenden op het bedrijf, liet het ministerie van Economische Zaken weten. Het bedrijf ligt in de buurt van de twee andere bedrijven waar de afgelopen dagen vogelgriep al werd geconstateerd. (NRC)

    • Monique van Oostrum