Vliegramp Chapecoense

Betaald voetbal staat stil bij slachtoffers ‘Chape’

Bij alle wedstrijden in het Nederlandse betaald voetbal wordt komend weekeinde een minuut stilte gehouden om de slachtoffers van de vliegramp in Colombia te herdenken. Ook dragen alle spelers en arbiters rouwbanden. Dat heeft de KNVB besloten na overleg met de clubs. De bond vraagt ook alle amateurclubs een minuut stilte te houden bij wedstrijden van hun eerste elftal. Eerder besloot de UEFA al dat voor de aftrap van alle duels in de Champions League en de Europa League komende week een minuut stilte wordt gehouden. Bij de ramp in Colombia kwam een groot deel van de selectie van het Braziliaanse Chapecoense om het leven. Slechts drie spelers van ‘Chape’ overleefden de crash nabij de luchthaven van Medellín. (NRC, ANP)