Minuut stilte betaald voetbal voor slachtoffers vliegramp

De clubs herdenken daarmee de slachtoffers van de vliegramp in Colombia, waarbij veel spelers van de Braziliaanse ploeg Chapecoense om het leven kwamen.

Foto ANP

De wedstrijden in de eredivisie en de Jupiler League beginnen komende speelronde met een minuut stilte om de slachtoffers van de vliegramp in Colombia te herdenken. Ook dragen spelers en scheidsrechters rouwbanden. Dat heeft de KNVB in overleg met de clubs uit het betaald voetbal besloten. De KNVB vraagt ook alle amateurverenigingen een minuut stilte te houden bij wedstrijden van hun eerste elftal.

De clubs herdenken daarmee de slachtoffers van de vliegramp begin deze week in Colombia, waarbij een groot deel van de selectie van de Braziliaanse ploeg Chapecoense om het leven kwam. Slechts zes inzittenden overleefden de vliegramp. 71 anderen overleefden de ramp niet.

Bekijk ook: Indrukwekkend eerbetoon aan overleden voetballers

De Europese voetbalbond UEFA maakte donderdag al bekend dat volgende week bij de duels in de Champions League en de Europa League ook een minuut stilte wordt gehouden. Vier Nederlandse clubs komen volgende week op Europees niveau in actie, waarvan drie thuis. PSV ontvangt dinsdag Rostov in de Champions League, Feyenoord treft donderdag Fenerbahçe voor de Europa League en AZ speelt tegen Zenit Sint-Petersburg. Ajax treft Standard Luik in België.

“Het Europese voetbal leeft mee met Chapecoense, de Braziliaanse voetbalbond CBF, de Zuid-Amerikaanse federatie Conmebol en de families van de slachtoffers van deze tragische ramp”, zei voorzitter Aleksander Ceferin van de UEFA donderdag.

Ook in Duitsland wordt een minuut stilte gehouden bij alle wedstrijden in de Bundesliga en op het tweede niveau.