Heracles Almelo wint thuis van NEC: 2-0

De Almeloërs klimmen met de overwinning voorlopig naar de achtste plaats op de ranglijst.

Heraclied Lerin Duarte wordt bejubeld na zijn openingstreffer.
Heraclied Lerin Duarte wordt bejubeld na zijn openingstreffer. Foto: ANP

Heracles Almelo heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-0 gewonnen van NEC. De Almeloërs klimmen met de overwinning van de elfde naar de achtste plaats op de ranglijst. NEC blijft met vijftien punten voorlopig op de twaalfde plek staan.

Oud-Ajacied Lerin Duarte brak na 37 minuten de ban met een schot dat van richting werd veranderd: 1-0. NEC-speler Kévin Mayi kopte vlak voor rust bijna de gelijkmaker binnen, maar zijn poging belandde op de paal. In de tweede helft richtte NEC zich op en had het geluk niet aan de zijde, toen een halve omhaal van Duitser Julian von Haacke wederom op de paal terechtkwam.

Zeven minuten voor tijd was het Samuel Armenteros die de eindstand vanuit een counter simpel op 2-0 bepaalde. Komend weekend kunnen Vitesse, Sparta en FC Groningen over Heracles heengaan. FC Groningen en Sparta spelen zondag lastige uitwedstrijden tegen respectievelijk Ajax en Feyenoord, terwijl Vitesse het zaterdag thuis opneemt tegen PEC Zwolle.

    • Etienne Verschuren