Ontvoerde man Nunspeet meldt zich bij politie

Beelden van de ontvoering zijn online te zien. De politie heeft nog niet bekendgemaakt wat er is gebeurd.

Onderzoek op de plek van de ontvoering. Foto ANP / Ginopress

De 53-jarige man die vrijdagochtend door gemaskerde mannen werd meegenomen in Nunspeet, is terecht. Hij kwam rond 21.00 uur aan bij zijn huis in Doornspijk, waar de politie aanwezig was. Wat er is gebeurd, wordt nog onderzocht. Dat de man is ontvoerd, was volgens de politie vrijdagavond nog altijd een reële mogelijkheid.

Eerder vrijdag werden via YouTube beelden verspreid die waren gemaakt door een omstander. Daarop is te zien hoe de man wordt meegenomen door gemaskerde lieden die gewapend lijken te zijn. Kort daarna gingen geruchten dat de ontvoering in scène is gezet, of dat het een actie van een arrestatieteam betrof. Aan het eind van de middag benadrukte de politie dat dat laatste zeker niet het geval is. De ontvoerde man was bij de politie als vermist opgegeven.

De tekst gaat verder onder het filmpje.

De recherche heeft in verband met de vermoedelijke ontvoering onderzoek gedaan bij een busje dat werd gevonden op een carpoolplaats bij de A28 en de woning in Doornspijk.

    • Bastiaan Nagtegaal