Doden bij bosbranden Tennessee - man aangehouden

Deze week zijn bij een bosbrand in de Amerikaanse staat Tennessee zeker tien mensen omgekomen.

Een man in Gatlinburg loopt langs zijn huis dat verwoest is door een bosbrand. Foto: Andrew Nelles / AP

De Amerikaanse autoriteiten hebben donderdag een 24-jarige man opgepakt voor het stichten van een bosbrand op 14 november in Sequatchie County in de Amerikaanse staat Tennessee. De staat kampt al langer met bosbranden, maar nadat een brand deze week oversloeg naar een stad zijn zeker tien mensen om het leven gekomen. Daarmee is het één van de dodelijkste bosbranden in jaren.

De situatie in Tennessee werd afgelopen week ernstig toen maandag een bosbrand door een storm oversloeg naar het toeristische stadje Gatlinburg. 14.000 bewoners moesten worden geëvacueerd en zo’n zevenhonderd huizen zijn beschadigd. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 10 en zo’n 45 mensen raakten gewond. De gouverneur van Tennessee, Bill Haslam, heeft de noodtoestand uitgeroepen.

De tekst gaat verder onder de kaart.

In de staat woedde het afgelopen jaar al 1.400 bosbranden. De politie vermoedt dat ongeveer de helft is aangestoken. De 24-jarige verdachte kan een celstraf van maximaal zes jaar krijgen en een boete van 3.000 dollar.

Het vuur is volgens de brandweer nog niet geblust. Regen heeft de brandweer dinsdagnacht wel geholpen het vuur te vertragen.

Lees ook: Een brandweerman, maar dan nog net iets heldhaftiger
    • Belia Heilbron