Coureur Nico Rosberg kondigt afscheid aan

Voor de liefhebbers is Formule 1-coureur Nico Rosberg te berekenend. Ook zijn afscheid, vrijdag plotseling aangekondigd, had hij gepland. Nog geen week nadat hij de wereldtitel heeft behaald, kondigt Rosberg op Facebook zijn vertrek uit Formule 1 aan. Hij heeft het doel bereikt dat hij zich in 25 jaar autosport en tien jaar Formule 1 heeft gesteld: wereldkampioen worden. Na alle opofferingen en pijn, zegt Rosberg, heeft hij „zijn berg” bedwongen. „Ik ben op de top, dat voelt goed.” De 31-jarige Rosberg evenaarde zondag het succes van zijn Finse vader Keke Rosberg, in 1982 wereldkampioen in Formule 1. Rosberg won de eerste grand prix in 2012 in China, hij reed toen al voor Mercedes. Er zouden nog 22 overwinningen volgen. In Abu Dhabi kwam na 206 races de bekroning met de wereldtitel. „Mijn volgende stap is een goede vader en echtgenoot worden”, zei Rosberg vanuit Wenen, waar hij vrijdag tijdens het gala van de autosportfederatie FIA werd gehuldigd. (NRC) Sport, pagina 29