Vliegramp Chapecoense

UEFA: minuut stilte ter herdenking slachtoffers

Voor aanvang van alle wedstrijden in de Champions League en de Europa League wordt komende week een minuut stilte gehouden. De Europese clubs herdenken daarmee de slachtoffers van de vliegramp begin deze week in Colombia, waarbij een groot deel van de selectie van de Braziliaanse ploeg Chapecoense om het leven kwam. Slechts drie spelers van ‘Chape’ overleefden de crash. „Het Europese voetbal leeft mee met Chapecoense, de Braziliaanse voetbalbond CBF, de Zuid-Amerikaanse federatie Conmebol en de families van de slachtoffers van deze tragische ramp”, zei voorzitter Aleksander Ceferin van de UEFA donderdag. De KNVB overweegt tijdens de komende speelronde ook op gepaste wijze stil te staan bij het tragische ongeluk. (ANP)

    • Rob Schoof