Hele wereld ‘swipet’ voor een date

Dating-apps Apps om mee te flirten doen het beter dan apps die alleen dienen voor seksueel contact, blijkt uit nieuw onderzoek.

De datingapp Tinder is Nederland zo populair dat het zijn eigen werkwoord heeft gekregen: tinderen. Swipend speuren naar een potentiële partner. Ook in de rest van Europa en de VS is het een veelgebruikte app, maar het is zeker geen monopolist op datinggebied, blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Statista.

Een greep uit de wereldwijde markt van datingapps:

Tinder

De Amerikaanse datingapp Tinder is sinds de introductie in 2012 veruit het populairst. In Nederland wordt het aantal registraties geschat op 1,5 miljoen, wereldwijd heeft Tinder zo’n 50 miljoen actieve gebruikers.

Badoo

Het eveneens Amerikaanse Badoo is bedoeld voor het vinden van nieuwe contacten in de breedste zin van het woord: vrienden en dates. De app heeft naar eigen zeggen 60 miljoen actieve gebruikers wereldwijd.

Lovoo

Het van oorsprong Duitse Lovoo is vergelijkbaar met datingapp Tinder. De app heeft zo’n 5 miljoen actieve gebruikers.

Frim

Het Griekse Frim, oorspronkelijk bedoeld om nieuwe vrienden te maken, is met name populair in Rusland. In totaal heeft het 20 miljoen actieve gebruikers wereldwijd.

WhosHere

Het van oorsprong Amerikaanse WhosHere is door het onschuldige imago van een netwerkapp vooral populair in Saoedi-Arabië, waar datingapps omstreden zijn. Hoeveel actieve gebruikers de app op dit moment heeft, is niet bekend.

Momo

Momo is het Chinese antwoord op Tinder: een op locatie gebaseerde datingapp. Het heeft wereldwijd zo’n 75 miljoen actieve gebruikers, waarvan de meeste in China.

    • Jan Benjamin