Geen treinverkeer tussen Leiden en Den Haag na aanrijding

Een trein is tegen een auto gebotst die van een talud was afgeschoten en vervolgens op het spoor belandde.

Foto Jos van der Geest / Twitter

Het treinverkeer tussen Leiden en Den Haag ligt donderdagmorgen volkomen stil door een aanrijding met een auto bij Voorschoten. Het voertuig is van een talud afgeschoten en belandde vervolgens op het spoor, zo laat een woordvoerster van de politie weten. De automobilist is niet gewond geraakt bij de aanrijding.

Door de botsing is treinverkeer tussen beide steden niet mogelijk. Reizigers moeten daarom rekening houden met een vertraging van meer dan een uur, zo stelt een woordvoerder van de NS. De verwachting is dat de problemen nog zeker tot 12.30 uur aanhouden. Alleen voor de stoptrein wordt vervangend vervoer ingezet, omdat omreizen niet mogelijk is.

Hoe hard de trein reed op het moment van de aanrijding konden de woordvoerders van de NS en de politie niet zeggen. “Maar ook als een trein met lage snelheid rijdt, staat hij niet zomaar stil”, aldus de zegsvrouw van NS.