Recensie

Uitbundige dansplaat van Bruno Mars

Bruno Mars is voor altijd die jongen van ‘Uptown Funk’, maar hij heeft best meer in z’n mars. Kristian Bezuidenhout laat prachtig innerlijke dialogen horen.

Pop

Bruno Mars XXIVk Magic

Bruno Mars zal geassocieerd blijven met de hit ‘Uptown Funk’, zijn samenwerking met Mark Ronson. Een echo van die funksong is te horen in het titelnummer van Bruno Mars’ derde album. Dit ‘XXIVk Magic’ schettert en stuitert, op een springerige basmelodie. Iets te overdadig klinkt het, maar daarna houdt de zanger maat, in de feestnummers ‘Perm’ en ‘Chunky’. Want dat is Mars’ stijl: zijn energieke stem versmelt met stuwende ritmes en schallend koper tot een uitbundige dansplaat. De nummers klinken zo vitaal dat het lijkt alsof Mars en band voor je neus staan. Ook in de ballades wordt krachtig gezongen, zeker in verleidingspoging ‘Versace On The Floor’. Met uitzondering van het weeë ‘Too Good To Say Goodbye’, werd XXIVk Magic een afwisselend en spontaan album, met muzikale hints (gierende keyboards) naar de jaren ’80 en ’90.

    • Hester Carvalho