Google Earth Timelapse laat zien hoe de wereld is veranderd

Steden groeien, ijskappen bewegen, bossen verdwijnen en infrastructuur komt op.

Een timelapse van de hele wereld? Google heeft het gemaakt, door vijf miljoen satellietfoto’s van 1984 tot nu te combineren. Zo kun je zien hoe de wereld de afgelopen 33 jaar veranderd is. Steden groeien, ijskappen bewegen, bossen verdwijnen en infrastructuur komt op.

Google maakte in 2013 al een wereld-timelapse. Nu zijn ook de laatste vier jaar toegevoegd plus petabytes (heel veel) nieuwe informatie, waaronder nieuwe, scherpere afbeeldingen. Wij zetten een paar mooie veranderende gebieden voor je op een rij, maar je kunt zelf de hele wereld bekijken door een gebied op te zoeken via de zookbalk of in of uit te zoomen. Google heeft op YouTube ook een selectie gemaakt.

Hier lees je meer technische details over de time lapse.

De Maasvlakte

Leidsche Rijn

Ameland

Dubai

De YouTube-selectie van Google zelf: