Elf arrestaties Costa Rica om moord op Nederlands echtpaar

Het echtpaar werd in januari slachtoffer van een roofoveral. Ook een man uit Nicaragua kwam hierbij om het leven.

Archiefbeeld van Puntaneras, aan de westkust van Costa Rica.
Archiefbeeld van Puntaneras, aan de westkust van Costa Rica. Foto: wiki commons

In Costa Rica zijn woensdag elf mensen gearresteerd in verband met de moord op een Nederlands echtpaar afgelopen januari. Dat melden media uit Costa Rica.

Bij de invallen, uitgevoerd door het speciale interventieteam van de politie, ontstond een vuurgevecht. Een agent en een verdachte raakten hierbij gewond. De verdachten zijn allen volwassenen, afkomstig uit Costa Rica en bekenden van de politie. Bij het onderzoek naar de moord waren ook twee Nederlandse politieagenten betrokken.

Roofmoord

Het Nederlandse echtpaar Hans Snelders en Sita Dwahtal werd op 4 januari dood aangetroffen in Puntarenas, een stad aan de westkust van Costa Rica. Waarschijnlijk waren ze toen al enige tijd overleden - op 24 december was er voor het laatst telefonisch contact met hen geweest. Het echtpaar was vermoedelijk het slachtoffer van een roofoverval. Hierbij kwam ook een man uit Nicaragua om het leven. De handen van de drie slachtoffers waren vastgebonden toen ze werden aangetroffen.

De Nederlanders waren in 2007 in Costa Rica komen wonen en runden er een teakplantage. Volgens een politiewoordvoerder had het echtpaar weinig contact met de lokale bevolking.

Puntarenas, gelegen aan de westkust van Costa Rica: