PVV-geluiden

Frits Abrahams

‘Mijn naam is Piet Jansen. Ik ben tegen de radicale islam en daarom stem ik PVV. Ik word nooit gehoord. Ik probeer nu al jarenlang door te dringen tot de media, maar het wil maar niet lukken. Ik hoor vooral de laatste tijd in allerlei tv-programma’s PVV-geluiden, omdat ze bij de media bang zijn voor het Trump-effect bij de volgende verkiezingen. Ze willen de boot niet missen, maar toch slaan ze mij altijd over. Waarom? Ben ik soms minder dan anderen?

Neem die uitzending laatst van Pauw. Daarin zaten vier PVV’ers die op een oproep in het Algemeen Dagblad hadden gereageerd. Ze kwamen zó slecht uit hun woorden, dat een AD-journalist steeds moest uitleggen wat ze bedoelden. Dat deed die journalist uitstekend, het was net alsof hij zelf veel sympathie voor de PVV had – als dat zo is, is het mooi meegenomen, dan zijn de media eindelijk eens op onze hand.

De keus voor die mensen was zodanig dat je bijna zou denken dat die linkse nitwitten van de VARA het opzettelijk zo geregeld hadden. Het begon met een vrouw met tatoeages, zo’n vrouw waarvan de elite dan weer kan zeggen: typisch PVV. Ze vond dat Nederland ‘gezond’ moest worden en dat de ouderenzorg schandalig was. Ja, wie vindt dat nou niet?

Toen kwam een werkloze journalist vertellen dat je moet oppassen met al die vluchtelingen en dat het afhakken van hoofden pure barbarij is. Hij zat met zijn mond vol tanden toen Pauw zei: ‘Dat is juist een reden voor al die mensen om te vluchten’. Gelukkig zei die AD-journalist toen snel dat de barbaren mee kunnen komen met de vluchtelingenstroom. Dat was heel goed van hem, want je moet de mensen zo bang mogelijk maken – dan lezen ze je krant en dan stemmen ze op je.

En wat had die loodgieter nou te vertellen? Die man had ooit eens gezien dat een Marokkaan zijn vrouw in de slaapkamer opsloot. Ik zal er hier verder niet over uitweiden, maar ik wil wel even kwijt dat ik nog altijd spijt heb dat ik mijn eigen vrouw niet vaker in de slaapkamer heb opgesloten. Vooral als je gezonde, jonge Hollandse loodgieters over vloer hebt, kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Ten slotte was er ook nog een dominee die op de PVV ging stemmen. Die man was zo wazig dat die AD-journalist wéér moest bijspringen om uit te leggen dat er zoveel christenen op de PVV stemmen. Godallemachtig!

Ik zie het allemaal met lede ogen aan. Wanneer komen ze nou eens bij mij? Iedereen praat over mij, maar niemand mét mij. Ook niet bij de PVV – daar willen ze niet eens dat je lid wordt. Heb je Wilders ooit weleens langer dan vijf seconden met een loodgieter of een getatoeëerde blonde vrouw zien praten? Bosma misschien? Van die valt me altijd op hoe prachtig hij het vindt als hij ook eens met de hamer van de Kamervoorzitter mag zwaaien.

Helaas heb ik geen alternatief voor de PVV. Monasch? Dat is toch die man die zich bij de PvdA in 2008 zonder succes verkiesbaar stelde voor het Europees Parlement en die het nu wil afschaffen?

Was ik maar christen geworden, had ik maar eerder een abonnementje genomen op het AD. Dan had ik ook op die oproep kunnen reageren en was ik misschien eindelijk eens op de tv gekomen. Zo’n krant voelt tenminste aan wat zijn grootste doelgroep is, niet alleen nu, maar van alle tijden: de ontevreden mens.”