Nieuwe aanhoudingen in ontvoeringszaak Breda

Eind vorig jaar werden twee mannen ontvoerd uit een garagebedrijf. De politie denkt nu een doorbraak in het onderzoek te hebben bereikt.

Beveiligingsbeelden van de ontvoering.
Beveiligingsbeelden van de ontvoering. Foto ANP / Politie

De politie heeft drie mensen aangehouden in verband met de ontvoering van twee mannen in Breda rond de afgelopen jaarwisseling. Het gaat om een 38-jarige man uit Oosterhout, een 39-jarige man uit Breda en een 27-jarige vrouw uit Enschede.

Eerder werden al drie mensen aangehouden en weer vrijgelaten. Onder hen was de 27-jarige vrouw uit Enschede, die nu dus opnieuw is opgepakt, aldus een woordvoerder. Wat de vermoedelijke rol van het drietal was, wil de politie niet kwijt. Op korte termijn worden meer arrestaties verwacht, zegt de politie:

“We denken mogelijk een doorbraak in het onderzoek te hebben bereikt. In het kader van het onderzoek willen we nu niet dieper op de zaak ingaan.”

Drukmiddel

Op 29 december 2015 werden Gino Heeren (18) en Rien de Koning (42) ontvoerd bij een garagebedrijf in Breda. Twee mannen met bivakmutsen dwongen hen in een blauw Volkswagenbusje. Een van de ontvoerders had een jack met een politielogo aan. Op 1 januari werden de mannen aangetroffen in de buurt van Ulicoten. Ze gaven aan in een loods vastgehouden te zijn en vervolgens te zijn ontsnapt.

De politie opperde de theorie dat het ging om een ontvoering in het criminele circuit. De ontvoerde mannen zouden mogelijk familie zijn van criminelen en ontvoerd zijn als pressiemiddel. Een woordvoerder van de politie wil niet zeggen of dat nog steeds de meest waarschijnlijke verklaring is. Of het nu opgepakte drietal bekend is bij de politie wil de woordvoerder ook niet vertellen.