Nicole van den Hurk

OM gaat in hoger beroep na vrijspraak doodslag

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de strafzaak over de verkrachting en dood van Nicole van den Hurk. Dat schrijft het OM op zijn website. De Oost-Brabantse rechtbank veroordeelde op 21 november de verdachte Jos de G. tot vijf jaar cel. Hij werd alleen veroordeeld voor verkrachting, niet voor de ook ten laste gelegde doodslag. Het OM had veertien jaar geëist. De rechter stelde dat niet valt uit te sluiten dat er iemand anders betrokken was bij de dood. Volgens het OM is echter ook doodslag voldoende bewezen en is er bovendien een duidelijk verband tussen de twee feiten. De vijftienjarige Van den Hurk werd eind 1995 dood gevonden. Er was lange tijd geen spoor van een verdachte, maar in januari 2014 meldde de politie dat er iemand was gevonden op basis van een DNA-match. (NRC)