In beeld

Hoogtepunt in clubhistorie Chapecoense eindigt in grote ramp

Bij een vliegramp in Colombia is een deel van de selectie van het Braziliaanse voetbalteam Chapecoense omgekomen. Ze waren op weg naar Colombia voor de eerste van twee finalewedstrijden om de Zuid-Amerikaanse Copa Sudamericana tegen Atletico Nacional uit Medellin. Aan boord waren 9 bemanningsleden en 72 passagiers. Volgens de Colombiaanse autoriteiten zijn er zes overlevenden.
Het elftal van Chapecoense poseert voor de teamfoto voorafgaand aan de halve finale van de Copa Sudamericana tegen San Lorenzo op donderdag 24 november. Chapecoense kwalificeerde zich voor de finale van het toernooi, het grootste succes van de club. De Zuid-Amerikaanse Copa Sudamericana is vergelijkbaar met de Europa League.
AFP / Nelson Almeida
Iets voor voor middernacht lokale tijd heeft het toestel een noodsignaal uitgezonden vanwege een elektrische storing; vlak daarna zou het zijn neergestort in bergachtig gebied op zo’n 50 kilometer van Medellin.
AP / Luis Benavides
Het leger, de politie, de brandweer en de andere reddingsdiensten van het vliegveld van Medellin werkten samen in de zoektocht naar overlevenden, maar de locatie van de crash was moeilijk bereikbaar door slechte weersomstandigheden.
AFP / Raul Arboleda
Aan boord bevonden zich naast de 22 spelers van Chapecoense en 28 leden van de technische staf ook 22 journalisten en negen bemanningsleden.
AFP / Raul Arboleda
De overlevenden zijn drie voetbalspelers, twee bemanningsleden en één journalist, zo hebben de Colombiaanse luchtvaartautoriteiten gemeld.
AFP / Raul Arboleda
De burgemeester van Medellin spreekt van “een tragedie van grote proporties”.
AP / Luis Benavides
Een van de overlevenden, voetballer Alan Ruschel, wordt overgebracht naar het San Juan de Dios-ziekenhuis in La Ceja.
EFE / Luis Eduardo Noriega
In de ochtend verzamelen zich fans rond het Arena Conda stadion in Chapeco, Brazilië.
Reuters / Paulo Whitaker
Met bloemen, briefjes en vlaggen is een provisorische gedenkplaats ingericht.
Reuters / Paulo Whitaker
Een fan toont een blad van het team. De finale om de Copa Sudamericana had het hoogtepunt in de clubgeschiedenis moeten worden voor de club die jarenlang in de derde divisie speelde.
Reuters / Paulo Whitaker
Het nieuws kwam dan ook hard aan bij de fans van de club uit de zuidelijke Braziliaanse stad Chapecó (ca. 200.000 inwoners). De Braziliaanse president Temer heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.
Reuters / Paulo Whitaker
Rouwende fans bij het stadion. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond COMNEBOL heeft aangekondigd alle voetbalactiviteiten, waaronder de finale, voorlopig op te schorten naar aanleiding van de vliegtuigcrash.
Reuters / Paulo Whitaker
De voetbalwereld reageert geschokt. De spelers van Real Madrid houden voor hun training vandaag een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers.
Reuters / Juan Medina