Het Gouden Windei

Sapje van Healthy People is meest misleidende product van het jaar

Het sapje van blauwe bosbes en frambozen van het merk Healthy People is gekozen tot meest misleidende product van het jaar en ‘wint’ het Gouden Windei. Dat maakte de organisator van de verkiezing, voedselwaakhond Food Watch, maandag bekend in tv-programma Radar. Het sap bevat slechts 12 procent bosbessensap en 1 procent frambozensap en vooral appel- en druivensap. Het is ook niet gezond omdat er veel suiker in zit. Red Bull werd tweede omdat de energiedrank zich als een sportief drankje profileert terwijl het niet gezond is. De yoghurt van Optimel die wordt verkocht als yoghurt van Griekse stijl met de smaak van honing en walnoot is derde geworden omdat het geen Griekse yoghurt is, geen walnoot én geen honing bevat. Het alcoholvrij bier van Jupiler met alcohol werd vierde. (NRC)