Recensie

Recensie

Een krakkemikkig ruimteschip tussen vliegende vijanden

    • Hans Klis

Aan Toon Shooters 2: Freelancers is weinig origineels. Het is alsof ontwikkelaar Mooff Games besloot Star Wars opnieuw te maken, maar dan met nep legoblokjes. En niet eens zo fraai 3D-geanimeerd als de officiële LEGO-spellen van Warner Bros. Vergis je niet, Toon Shooters 2 is heel erg vermakelijk als 2D-vliegspel. Het is geen Gradius of Parodius, maar de kleurrijke cartoonachtige uitvoering is verleidelijk genoeg om dat kwalitatieve minpunt te verbloemen. Je bestuurt een krakkemikkig ruimteschip langs allerlei vliegende vijanden door te swipen over het scherm, schieten doe je automatisch. Onderweg verzamel je allerlei powerups en munten om je schip nog dodelijker te maken. De eindbazen in Toon Shooters zijn stuk voor stuk afgekeken van Star Wars: van de gigantische wandelende tank tot aan de ruimteslak uit The Empire Strikes Back. De snelle actie, die net langzaam genoeg is zodat iedereen die aan kan, maakt veel van het gejat goed. De aanwezigheid van een multiplayermodus is een groot pluspunt. Toon Shooters 2 is gratis te downloaden en de in-app aankopen kosten je maar een paar euro.