Recensie

Recensie

De slimmere versie van Atari’s Marble Madness

In tegenstelling tot Afterlife lukt het Maze Dungeon wel om van iets simpels iets leuks te maken. In deze game van ontwikkelaar uaJoyTech bedien je een kubus in een heel slecht verlicht isometrisch doolhof. De zesvlakkige hoofdrolspeler straalt zelf een heel klein beetje neonlicht uit. Door te swipen over het scherm zorg je ervoor dat het blokje rolt. Stapje voor stapje, vlakje voor vlakje. Je begint elke level met honderd rollen. Het doel is om zo snel mogelijk een deur te vinden die leidt naar het volgende level. Deze uitgangen hebben verschillende kleuren en het doel is om power-ups te vinden om je kubus in diezelfde kleur te krijgen. Daar komt strategie en gepuzzel bij kijken. Maze Dungeon is een slimmere versie van de klassieke Atari-game Marble Madness, maar dan met reclames. Gelukkig zijn die niet overheersend en worden ze niet door de strot geduwd zoals bij andere games. Maze Dungeon is een prima manier om wat tijd te doden op kantoor, het toilet, in de trein of tussen de gangen door van het kerstdiner.