Britse voetbaltrainer opnieuw aangeklaagd voor misbruik

Barry Bennell werd al drie keer eerder veroordeeld. Afgelopen week traden meerdere oud-voetballers naar buiten met hun verhaal over Bennell.

De Engelse voetbalclub Crewe Alaxandra waar Bennell werkte als jeugdtrainer.
De Engelse voetbalclub Crewe Alaxandra waar Bennell werkte als jeugdtrainer. Foto Martin Rickett / AP

Ex-voetbaltrainer Barry Bennell, die door meerdere voetballers beschuldigd wordt van misbruik, is opnieuw aangeklaagd voor ontucht. Hem worden acht gevallen van seksueel misbruik van een 14-jarige jongen ten laste gelegd, meldt de BBC. Het misbruik zou tussen 1981 e 1985 hebben plaatsgevonden.

Bennell (62) is al drie keer eerder veroordeeld. In 1998 kreeg hij acht jaar cel na zes kinderen te hebben misbruikt. De afgelopen week verschenen meerdere ex-voetballers op tv om hun verhaal te doen, nadat de 43-jarige ex-voetballer Andy Woodward vertelde over zijn ervaringen in The Guardian. Zij zeggen door Bennell, die onder meer trainer en scout was bij Crewe Alexandra, Manchester City en Stoke City, als kind te zijn misbruikt.

Lees ook over Bennell: Verloren carrières door misbruik

De Engelse voetbalbond FA kondigde aan een onderzoek in te stellen naar misbruik in het voetbal. De bond onderzoekt of clubs en functionarissen afwisten van het misbruik.

Trainer Bennell werd vrijdag opgenomen in het ziekenhuis, zo werd maandag bekend. Hij werd bewusteloos aangetroffen in Stevenage.

Voetbalclub Chelsea maakte dinsdag bekend een eigen onderzoek naar seksueel misbruik in de jaren zeventig te starten. Het onderzoek richt zich op een oud-werknemer die inmiddels is overleden, aldus de BBC.