Aap doet alsof hij een poema is

Foto Gardner Police Department

Berichten over de signalering van een poema leidden deze maand tot ongerustheid in de plaats Gardner in de Amerikaanse staat Kansas. Om te onderzoeken of er inderdaad een gevaarlijk roofdier op de loer lag, stelde de politie twee nachtcamera’s op in het gebied van een park waar het beest zou zijn gezien. Maandag gaf het bureau beelden van de toestellen vrij. De politie was „verrast over sommige van de beelden die de camera’s vastlegden”. Behalve stinkdieren, wasberen en vossen, leverde het onderzoek nachtelijke foto’s op van een menselijke weerwolf en een poserende ‘gorilla’ die met een brede grijns in de camera kijkt. Van de vermeende poema geen spoor. De politie bedankte de burgers van Gardner voor hun „inzet en hun gevoel voor humor”.