Twee doden bij treinongeluk Nijmegen

De politie gaat uit van zelfdoding. De machinist van de trein is opgevangen en passagiers krijgen hulp als dat nodig is.

Bij Nijmegen is maandagochtend een trein in botsing gekomen met een aantal personen. Bij het ongeluk zijn volgens de politie twee doden gevallen. Volgens een woordvoerder gaat het hoogstwaarschijnlijk om een geval van zelfdoding.

De trein reed tussen Nijmegen en Molenhoek, toen bij de bewaakte spoorwegovergang bij Brakkenstein twee voetgangers het spoor overstaken terwijl de spoorbomen al omlaag waren. De politie heeft met een helikopter van bovenaf de situatie in beeld gebracht.

De machinist van de trein is opgevangen, en de inzittenden zijn met bussen verder vervoerd. Zij krijgen hulp als dat nodig is. Het verkeer over de Scheidingsweg werd na het ongeluk enkele uren omgeleid, wat voor vertraging zorgde. Aan het begin van de middag kon ook het treinverkeer tussen Nijmegen en Cuijk weer worden hervat.

De bewuste spoorwegovergang