Vader Rosberg vindt dat Verstappen zijn houding moet veranderen

Voor de race van zijn zoon Nico had hij gepiekerd over een coureur op de grid die het feest kon bederven. „Er was een knul waar ik erg bezorgd over was en dat was Max. Dat die zorgen terecht waren bewees hij al in de eerste bocht”, zegt Keke Rosberg (67), oud-wereldkampioen in de Formule 1 en vader van de nieuwe kampioen in de paddock van Yas Marina. Rosberg sr. vindt dat Verstappen ook na de aanrijding gisteren met Nico Hülkenberg en zijn spin die daarop volgde maar eens de les gelezen moet worden. „Met zijn negentien jaar is hij waarschijnlijk het grootste talent op de grid. Iemand moet hem bij zijn oren pakken en zeggen: kom op, je hebt opnieuw een grote race verprutst. Het gaat er niet om steeds achteraf te zeggen dat hij snel en getalenteerd is. Het gaat om het resultaat.” Red Bull moet tegen zijn toptalent zeggen: „Max, laten we het seizoen analiseren. Kijk hoeveel stomme dingen je gedaan hebt. Vandaag was een absolute beginnersfout , daar was geen enkele reden voor. Je had vandaag kunnen winnen.” En Max zelf, zegt de Fin die in 1982 wereldkampioen werd, moet ook maar eens in de spiegel kijken. „Soms win je niet omdat je je motor opblaast, maar wanneer jij het zelf verprutst moet je eigen houding veranderen. Dat moment is voor hem nu gekomen. Er komen hier veel talenten maar je moet je niveau verhogen anders loop je vast. Ik wil niet te kritisch te zijn, maar advies geven als een oude, wijze man.”