Twee Spanjaarden vast voor doodsteken Nederlander

Het lichaam van een 21-jarige man uit Eindhoven werd zondagochtend levenloos aangetroffen in de Spaanse stad Granada.

De Poort van Elvira in de Spaanse stad Granada, vlak bij de plaats waar de Nederlander werd aangetroffen.
De Poort van Elvira in de Spaanse stad Granada, vlak bij de plaats waar de Nederlander werd aangetroffen. Foto: wiki commons

De Spaanse politie heeft twee inwoners van Granada gearresteerd op verdenking van het doodsteken van een 21-jarige Nederlander. Dat meldden Spaanse media maandag. De man uit Eindhoven werd zondagochtend in de Spaanse stad bewusteloos op straat aangetroffen.

De Eindhovenaar werd, samen met andere Nederlander, rond 07.30 uur gevonden in Calle Elvira, een straat in het centrum van de stad. Ze werden beiden overgebracht naar het ziekenhuis. De Eindhovenaar overleed net na binnenkomst in het ziekenhuis, de andere man, die vermoedelijk met een fles op het hoofd werd geraakt, raakte lichtgewond.

Kort nadat de twee Nederlanders op straat werden aangetroffen, werden even verderop twee mannen, beiden 22 jaar oud, door de lokale politie gearresteerd. Eén van hen droeg een bebloed shirt. De politie is nog op zoek naar het moordwapen.

Calle Elvira, de straat waar de Nederlanders werden gevonden: