Meerdere gewonden bij steekpartij universiteit Ohio

Een man reed voetgangers aan met zijn auto, stapte vervolgens uit en stak mensen neer. Tien mensen raakten gewond.

Politie bij de campus van Ohio State University.
Politie bij de campus van Ohio State University. Foto: Andrew Welsh-Huggins / AP

Bij een steekpartij op de campus van de Amerikaanse Ohio State University zijn maandag meerdere gewonden gevallen. De dader, de 18-jarige Somalische vluchteling Abdul Razak Ali Artan, is gedood, meldt de brandweer volgens Amerikaanse media. Het motief van de dader is onduidelijk. Volgens persbureau AP studeerde de jongen aan de universiteit van Ohio.

Er zijn volgens de brandweer en politie zeker tien gewonden gevallen. Eén van hen verkeert in kritieke toestand. De toestand van de andere slachtoffers is stabiel. Volgens een woordvoerder reed de dader met een auto in op voetgangers. Vervolgens stapte hij uit en stak enkele mensen neer met een mes:

De universiteit riep studenten rond 10.00 uur lokale tijd via het officiële Twitter-account op niet naar de campus te gaan. De politie gaf het sein ‘run hide fight’ af - vluchten als het kan, verstop je voor de schutter en vecht als het niet anders kan - maar dat is inmiddels opgeheven. In eerste instantie werd aangenomen dat het ging om een man met een vuurwapen, later werd dit ontkracht door de politie.

Ohio State University is een van de grootste universiteiten van de Verenigde Staten. Lees hier de verklaring van de universiteit over het incident van maandagochtend.

Twitter avatar OSU_EMFP OSU Emergency Mngmnt UPDATE 1/2 : Shelter in Place lifted. Scene is now secure. ALL classes are canceled on Columbus campus for the remainder of the day.

De campus van de universiteit, in de stad Columbus: